Zamieszczone przez misiek^wro
[O1] CHcię kupic na co zwracac uwage???
Zwiń
X
-
[O1] CHcię kupic na co zwracac uwage???
Witamm serdecznie jestem "świeżakiem" ale potrzebuje waszych porad prawdopodobnie stane sie wlascicielem skody octavii 1999r wyglada dosc ladnie jedyne tylko do czego mam wątpliwosci to silnik poniewaz to 1.6 benzynka z oznaczeniem SR kompletenie nie wiem na co zwracac uwage jesli nie trafilem z tematem to z góry sorki
ps dodam jeszcze ze skoda mna przebiegu okolo 214tys.
-
-
bylo kilka takich tematów... sprawdz papiery(czy nr z książki zgadza się z numerem nadwozia i wlepą w bagażniku), obejdz z miernikiem lakieru, w tych wersjach licznika łatwa jest modyfikacja przebiegu więc zobacz jak wygląda kabina nie sugeruj się tylko licznikiem...
przy tym roczniku i przebiegu może siadać już kilka rzeczy: wydech, zawieszenie. łożyska.
jest też topic "czy znacie tą octavie" możesz tam wkleić ogłoszenie - i może ktoś z forum coś o niej wie...
Komentarz
-
-
Ja swoją kupiłem z przebiegiem 170 tys (rocznik 1999)
Na dzień dobry do wymiany miałem: amortyzatory przód wraz ze sprężynami (jedna była pęknięta), dalej tłumik do spawania dalej wymieniłem łożyska w kołach.
Zwróć uwagę na pracę silnika na biegu jałowym czy nie ma charakterystycznej drgawki (ja z tym walczyłem chyba pół roku) Silnik zimny jak i rozgrzany (u mnie drgawka występowała na ciepłym). Wymieniłem sporo elementów silnika, ale do dziś dzień nie wiem co to dokładnie powodowało.
Pozostaje jeszcze kwestia "brania" oleju bo w tych silnikach zdarza się, że potrafią 1l na 1000km łyknąć. U mnie brał litra 5w50 na 10 tys. Wcześniej miałem 5w40 i z tego co pamiętam nie było dolewek dlatego teraz wróciłem do 5W40 - Motul.
Komentarz
-
Komentarz